Finasterid

Finasterid

Finasterid je sintetički razvijena tvar – lijek koji je odobrila FDA (Food & Drug Administration). Pripada među takozvanim blokatorima enzima 5-alfa reduktaze, koji eliminiraju stvaranje dihidrotestosterona u vlasištu, a time i njegovo destruktivno djelovanje na folikule dlake. Finasterid – sintetički antiandrogen odobren je kao aktivni sastojak u liječenju gubitka kose kod muškarca.

read more
Minoxidil

Minoxidil

Minoxidil je jedan od najučinkovitijih proizvoda za promicanje rasta kose. Minoxidil (Rogaine) otkriven je slučajno tijekom razvoja lijeka za krvni tlak. Zapravo, usporavanje i zaustavljanje gubitka kose uočeno je kao nuspojava tijekom testiranja. Više pročitajte u članku.

read more
Saw palmetto

Saw palmetto

Saw palmetto (lat. Serenoa repensis) naziva se DHT inhibitor i jedan je od učinkovitih prirodnih antiandrogena. Saw palmetto je u stanju blokirati izoenzim 5-ɑ reduktaze (odgovoran za proizvodnju DHT) i androgene receptore na stanicama folikula za koje se DHT veže. Dostupan je u tabletama ili kao dio dermalnih otopina i šampona, koji tako pomažu ukloniti DHT u vlasištu.

read more
Alopecija i metode liječenja

Alopecija i metode liječenja

Gubitak kose – Alopecija ima mnogo oblika i uzroka, ovisno o tome postoji nekoliko vrsta i oblika alopecije. Poput Androgene alopecije, i druge forme njezini oblici često uključuju dijagnozu izravno u njihovo ime. O alopeciji, njezinim oblicima i metodama liječenja možete pročitati u ovom članku.

read more
17 savjeta za rast kose koje bi ste trebali znati

17 savjeta za rast kose koje bi ste trebali znati

Usporavanje rasta i pokretanje gubitka kose mogu imati niz uzroka, uključujući lošu prehranu, nedostatak određenih minerala, korištenje lijekova, dugoročnu napetost ili stres, akutne ili kronične bolesti, hormonalne promjene u tijelu i genetske predispozicije. Iako...

read more
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
   Calculate Shipping
   Apply Coupon